Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

2 - 6
Öxabäckshallen
8 november 2008
15:00

IBK Lidköping

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBK Lidköping

Ytterligare en hedersam förlust in på kontot. Inte mycket till tröst dock när det är poäng som räknas och framförallt poäng som behövs.

Det fortsätter att gå troll i Tygrikets målskytte. laget spelar en fantasirik och varierande innebandy som ofta leder till fina lägen att trycka bollen i nät. Men det är just i detta moment som det brister just för tillfället. Matchen mot serieledande Lidköping var tyvärr inget undantag från den regeln. Laget vaskade fram mängder med klara målchanser men oturen i kombination med oförmåga och en storspelande målvakt grinade allt som oftast hemmalaget i ansiktet.

Sedan bör det givetvis tilläggas att gästerna var ett mycket bra lag som behärskat rullade runt bollen inom laget. Hemmalaget fick ofta jaga den lilla vita plastbollen som gick som på ett snöre mellan de rödklädda. Att det sedan allt som oftast blev både ett och två pass för mycket var bara att buga och bocka över. Detta gav nämligen Tygriket många fina chanser att vända spelet med sin kvicka omställningar. Men som sagt så saknades ständigt pricken över i när det kom till kritan.

Samtidigt behöver säkerligen vare sig spelare eller lagledning känna någon större oro så länge laget spelar såpass bra som det stundom gör. Utdelningen kommer förr eller senare. Det viktiga är nog att man i detta läge inte lägger för stort fokus på det hela utan bara oförtrutet gnetar vidare.

För tillfället är laget förankrat i tabellens bottenskikt och ska man ta sig därifrån är det viktigt att behålla den positiva anda som genomsyrat truppen de senaste säsongerna. Svackor kommer och går. Ska man ta sig ur en sådan är det enbart hårt jobb som gäller och en benhård tro på det man gör.

Till sist...
Det har varit mycket gnäll på domarinsatserna i de senaste referaten och kanske speglar det till viss del den rådande frustrationen över uteblivna resultat för Tygrikets del. Fast samtidigt måste även poängteras att standarden på pipblåsarna inte är tillnärmelsevis på den nivå som exempelvis den södra tvåan har att erbjuda. Men även en domare kan ha en dålig dag och på just den punkten ska domarna i matchen mot Lidköping ändå ha lite cred. Efter många tveksamma och rent felaktiga avblåsningar matchen igenom bad de båda rättskiparna båda lagen om ursäkt för sin skrala insats efteråt. Bedömningsnivån var inte hög men den var ändå likvärdig för båda lagen och att som domare sedan medge att man inte gjorde en bra insatts är ändå stort. Det betyder att det åtminstone finns gott hopp om bättring.

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - IBK Lidköping 2-6 (1-2, 1-1, 0-3)

0-1
0-2
1-2 Björn Andersson (Fredrik Johansson)
1-3
2-3 Andreas Ljunggren
2-4
2-5
2-6

Skott: 35-32
Publik: 86
Utv: TT99 1x2, IBKL 3x2
Domare: Kari Kyyrä & Patrik Aspholm

Hôven
¤¤¤ Terry
¤¤ Puh
¤ Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 2 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Martin Andersson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 1 feb 2009, 16:00 IBK Lidköping - IBK Tygriket 99 6 - 8